ילדים תופסים מורים כגורם מפריע ומציק שמונע מהם אפשרות לעשות מה שהם רוצים וליהנות מהילדות שלהם. ככל שמתבגרים, מבינים את החשיבות שיש למורים ועד כמה מקצוע ההוראה הוא משמעותי ליצירת חברה בריאה ומשכילה. לא פלא שהרבה מאוד צעירים וצעירות בוחרים להשתלב בתחום הזה. לשם כך, עליהם לדעת מה צריך לעשות בשביל להפוך להיות מורים.
איך הופכים להיות מורים בישראל?
בשביל להיות מורה בישראל, צריך להוציא תעודת הוראה. לשם כך, יש לעשות תחילה תואר ראשון במוסד אקדמי מוכר עם ציון גבוה מ-75. ניתן להתחיל את לימודי ההוראה כבר בשנה האחרונה של לימודי התואר.
לימודי הוראה בישראל נמשכים בין 2-3 סמסטרים, בסופם יש לבצע שנת התמחות בבית ספר בתשלום ולאחר מכן אפשר לקבל קביעות, בין אם זה דרך ארגון המורים או בדרכים אחרות. חשוב לציין, שגם מי שבוחר בדרך של הוראה, יכול להמשיך וללמוד באוניברסיטה תארים מתקדמים, ללמד באוניברסיטה ואף לעסוק בתחומים אחרים אם הוא בוחר ללמד מקצוע ספציפי. צעירים וצעירות רבים בוחרים לשלב היום בין המקצוע המקורי שלהם לבין הוראה, מתוך תחושת שליחות ורצון לעזור לבני נוער להתפתח בתחום בו הם עוסקים.
אם מקבלים קביעות בבית הספר אז נהנים מתנאי עבודה נוחים יחסית. הקביעות מונעת פיטורים (אלא במקרים יוצאי דופן), נהנים משנת שבתון, חופשות קבועות ועוד. אך צריך לזכור שמקצוע הוראה הוא מקצוע עם דרישות מאוד לא פשוטות. מעבר לשעות העבודה בבית הספר, צריך לעבוד בבית על תוכניות לימוד ובדיקות מבחנים ועבודות, צריך להיות בקשר עם הורים ותלמידים וכן להשתתף בישיבות ואירועים אחרים של הצוות.
מה צריך בשביל להיות מורה?
מעבר לעניינים הפורמאליים של למידה, תעודה והתמחות, ישנם דברים נוספים שצריך לקחת בחשבון אם רוצים להיות מורים בישראל. הנה 3 דברים שיש לקחת לתשומת לב לפני שבוחרים להוציא תעודת הוראה ולהיות מורה בישראל.
דבר ראשון – בשביל להיות מורה בכלל ומורה טוב בפרט, צריך להיות מאוד סבלני, קשוב, זמין ונגיש לילדים. זה לא קל ולא כל אחד יכול להציע את זה. זה לא פשוט לעמוד מול כיתה של 35-40 ילדים ולנסות להעביר שיעור. זה בטח לא קל להיות קשוב לכל ילד וילדה ולעזור להם, מעבר לשעות הלימודים.
דבר שני – המערכת לא תמיד מקלה על המורים. היא מטילה דרישות שונות והתנאים לא בהכרח משתלמים, בטח לא ביחס למקצועות אחרים בשוק החופשי. מנגד, זו תחושת שליחות אמיתית ואם מאמינים בה היא מאוד מספקת.
דבר שלישי, יש צורך להתעדכן כל הזמן הן בחומר הלימודים והן בשיטות הלימודים. סקירת ספרות מקצועית היא חלק בלתי נפרד מעבודתו של מורה בימינו. מי שלא מתעדכן ולא בקי במה שקורה, יתקשה לגרום לילדים להתעניין בחומר ובשיעור.