הם תוקפים בכל מקום והם עלולים לקרות לכל אחד.
מדובר בעצם באחד מן הבעיות הגדולות של המערב והתקפי החרדה יכולים להגיע מסיבות רבות ומגוונות.
מי שלא חווה יהיה לו הקושי להבין את היכולת הפתאומית לאבד את הנשימה ולא להצליח לבצע שום פעולה, קיפאון פתאומי ואינו מובן אשר לסביבה אין מושג איך לטפל בזה.
נכנסתם להתקף חרדה? תעצרו רגע, קחו נשימה ומקווים שנצליח לפתור לכם את זה בעזרת המדריך.
מה זה התקף חרדה בכלל?
חשוב להבין שכדי להבין איך לנצח את התקף החרדה צריך להבין מה אתם חווים, ואם אתם תבינו מהו התקף חרדה זה יעזור לכם מאוד להבין כיצד להתמודד איתו. הגוף שלנו בעצם נכנס לדריכות שיא והוא מתחיל להילחם על החיים שלו, אז הוא מגביר את קצב הלב, מעלה את לחץ הדם ומבצע דרישה של נשיות עמוקות ומהירות יותר. התקף החרדה הוא בעצם מפעיל את התגובה הנלחמת של הגוף בלי להיחשף למצב שמצדיק את אותו ההתקף. לרוב אנחנו עלולים לקבל את התקף החרדה בגלל מבחנים שונים, מחשבות על עומס, סיטואציות מלחיצות שונות וכו'.
אוקיי, אז קיבלתי את התקף החרדה מה אני עושה עכשיו אבל?
קודם כל, כמה שזה קלישאתי יש לשמור על פרופורציה ולנסות להירגע, כמובן שזה מאוד קשה אבל תנסו להתמקד בנשימות עצמן ולא במחשבות המלחיצות ותנסו לשבור את אותו המעגל שמתחיל אצלכם. אז השלב הראשון הוא באמת לקחת נשימה עמוקה ואיטית אשר ביכולתה לבצע הפחתה של תסמינים גופניים שונים של התקף חרדה. לנסות להתמקד רק בנשימות עצמן, הנשימות האיטיות שממלאות את הריאות.
לאחר מכן תתחילו להסביר לעצמכם שאין שום סכנה מסביבכם, הכל בסדר, מדובר בהתקף ולא יותר מכך. תיתן לעצמך את המידע שאין שום סכנה, תמשיך להתמקד בנשימות ותחזור על זה, שכל בסדר ואין מה לדאוג מאחר ולא נשקפת שום סכנה מידית. כשאנחנו נכנסים להתקף הרבה פעמים אנחנו מנסים להילחם בו וככה הוא גובר, תזרמו איתו ותנסו להבין שאתם לא בסכנה וקבלו אותו ועוד כמה דקות הוא יעבור.
תזוזה הנה כלי שאנחנו שוכחים להשתמש בו בעת התקף, נכון שאנחנו לא רוצים לבצע שום תזוזה בעת ההתקף, אבל אם אנחנו נכנסים למצב של תזוזה אנחנו ככה מזכירים לגוף שלנו שהוא בסדר ואין שום סכנה מסביב. והכי חשוב? תשכיחו לעצמכם את ההתקף, תצעקו, תשירו תרקדו ותעשו מה שאתם אוהבים בין אם זה טכניקות של הרפיית שרירים שונות, או סתם תרגילים יוגה ומיינדספולנס אשר יכולים לבצע הרגעה מלאה ולעזור לכם לצאת מן ההתקף. לכן אם אתם מרגישים שאתם נכנסתם להתקף, תעצרו, תנשמו ופשוט תזרמו עם זה ואם אתם מעוניינים אתם תמיד יכולים לפנות להמרכז לרפואת חירום.