חיפוש
חיפוש

חושבים להשכיר את הדירה שלכם? 5 דברים שחשוב שתיקחו בחשבון

יש לכם נכס ששווה יותר ממיליון ש"ח ואתם חושבים להשכיר אותו? חוששים שירמו אתכם? שייכנסו שוכרים לא מתאימים או שייגרם נזק בלתי הפיך לדירה שלכם? אם תקפידו על כמה סעיפים מאוד חשובים ומהותיים בחוזה השכירות וכמה צעדים נכונים בתהליך מציאת השוכר המתאים – תוכלו לישון בשקט 

 

שלא יעבדו עליכם: בדיקת רקע לשוכרים

יש לכם דירה להשכרה ופרסמתם אותה? עכשיו אתם בטח מקבלים המון פניות משלל רשתות חברתיות ושוכרים פוטנציאליים. אבל איך תדעו במי לבחור? זה הזמן גם להפעיל שיקול דעת וגם לבצע בדיקת רקע למעוניינים. זכותכם המלאה כמשכירי הדירה לדרוש תלושי משכורת ותדפיס חשבון בנק. כיום ניתן גם לבדוק ברשתות חברתיות (ככל האפשר) את אמינותם של הדיירים.

דירה להשכרה

הולכים על בטוח: דרישת ביטחונות מהשוכרים

מצאתם שוכרים מתאימים ואתם רוצים להתקדם הלאה? מצוין. זה השלב להעביר אליהם בקשה מפורטת ומסודרת לקבלת ערבויות ובטחונות. אלו יסייעו לכם להבטיח כי אכן מדובר בשוכרים רציניים, אשר יכולים לעמוד הן בתשלום שכר הדירה והן בתשלום החשבונות השוטפים. ישנן מספר אופציות לקבלת בטחונות: ערבות בנקאית בחתימת הבנק, שטר חוב, המחאה בנקאית או החתמת ערבים. לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות, אבל לא משנה במה מהן תבחרו, העיקר שתהיה לכם ערבות מסודרת ואמינה.

 

זה הזמן ללכת: הגדרת הליך פינוי הדירה

החלטתם למכור את הדירה? הבן שלכם חזר מהמזרח ורוצה לגור בדירה? או אולי פשוט השוכרים אינם מוצאים חן בעיניכם וברצונכם לסיים את ההסכם? הליך פינוי שוכר מדירה עשוי להיות בלתי נעים עבור שני הצדדים, אבל אם תקפידו על ניסוח מדויק וברור ככל האפשר בחוזה השכירות ועל קבלת ביטחונות – תוכלו לבצע את ההליך במהירות וביעילות, כפי שהוגדר בחוזה.

פינוי שוכר מדירה

שוטף פלוס: העברת ותשלום החשבונות השוטפים

בזמן החתימה על החוזה והסדרת התשלום החודשי, בקשו מהשוכר להעביר צ'קים ריקים וחתומים לטובת תשלום החשבונות השוטפים כמו: ארנונה, חשמל, גז וועד בית. צ'קים אלו יבטיחו שגם אם השוכר שלכם ייעלם באישון לילה, תוכלו עדיין לדאוג שלא ייווצרו חובות ופיגורים בחשבונות השוטפים של הנכס. הגדירו בחוזה מראש כי על השוכר לקחת על עצמו תשלום חשבונות אלו ולדאוג להעברת הבעלות על החשבונות והחזרתם לידיכם לאחר פינוי הדירה.

 

תרבות הדיור: שמירה על מצב הדירה

בחוזה ביניכם לבין השוכרים, הקפידו להכניס סעיף המתייחס למצב שיש למסור בו את הנכס. ציינו את הרהיטים והמכשירים השונים הנמצאים בדירה, שגם עליהם, השוכר נדרש לשמור כמיטב יכולתו. חדדו את הסוגייה האם יש לצבוע את קירות הדירה לפני הפינוי, וקבעו סעיף המאפשר לכם, בתיאום מראש עם השוכר כמובן, לקפוץ מפעם לפעם ולבדוק את מצב הנכס. זו זכותכם המלאה כבעלי הדירה, לוודא שהנכס שלכם מתוחזק היטב וכי ערכו נשמר.

דִירָה

אולי יעניין אותך גם

עסקאות בתחום המקרקעין
נדל"ן
מהי עסקת קומבינציה ומה היתרונות שלה?

עסקאות קומבינציה בתחום הנדל"ן הם בעצם הסכמים שבהם בעל קרקע ויזם או קבלן מחליפים נכסים, המאפשרים בנייה של מבנים חדשים על חלקת קרקע נתונה. הרעיון המרכזי הוא שבעל הקרקע מספק את הקרקע, ובתמורה יקבל חלק מהיחידות החדשות שנבנו. הסדר זה יכול להיות מועיל עבור שני הצדדים המעורבים, ומציע שיטה ייחודית לניצול שווי הנכס ללא צורך מיידי בעסקאות מזומן   מה ההבדלים בין עסקאות קומבינציה? קיימים שני סוגים עיקריים של עסקאות קומבינציה, שלכל אחת מהן מערך המאפיינים וההשלכות שלה, במיוחד בנוגע למיסוי. "עסקאות המכירה המלאות" כרוכות בהעברת כל הקרקע ליזם. לעומת זאת, במסגרת "עסקאות מכר חלקיות" היזם מקבל רק חלק מהקרקע.   מהן השלכות המיסוי בעסקאות?

קרא עוד »
עורך דין מקרקעין
נדל"ן
5 סיבות לפנות לעו"ד מקרקעין

עורכי דין המתמחים במקרקעין הפכו להיות חיוניים בעסקאות נדל"ן בישראל. בעלי נכסים רבים מוצאים את עצמם זקוקים לייעוץ משפטי בנושאי קרקעות, בנייה, מיסוי ועוד. במאמר

קרא עוד »
פולוסה