מי שכתב בעברו עבודות אקדמיות יודע שיש לא מעט כללים שצריך להכיר רגע לפני שפותחים את המחשב ומתחילים להזין את התשובות. אם אתם נמצאים בשלב הזה בסמסטר שבו יש לכם עומס של עבודות, כדאי שתדעו שזה המקום הטוב ביותר שאתם יכולים להיות בו כעת. שכן, בשורות הבאות נציג בפניכם את הכללים החשובים ביותר שיאפשר לכם לכתוב את העבודה האקדמית הבאה על הצד הטוב ביותר.
תכירו קודם את האנשים שעומדים מאחורי המדריך החשוב הזה
קוראים יקרים, המדריך הנוכחי נכתב לאחר שמצאנו את עצמנו מקבלים פניות רבות מצד סטודנטים שלומדים אתנו במסלול. רבים מהם שמעו שאנחנו המחוננים של השכבה והם ביקשו לקבל מאתנו כל מיני טיפים לכתיבת עבודות אקדמיות. ראוי לציין כי היום אנחנו כבר לא סטודנטים, סיימנו תואר שני בהצטיינות לפני כמה חודשים, אבל אווירת התואר לא עזבה אותנו.
שכן, אנו עדיין מקבלים פניות מצד סטודנטים שהמשיכו ללמוד לתארים אחרים. הם מבקשים בכל פעם לקבל כללים חשובים על עבודות אקדמיות ואנחנו הבנו שהגיע הזמן להוציא מדריך בנושא. מדריך שירכז את כל הכללים, כך שנוכל לשלוח אותם לכל דורש.
כלל מספר 1 שאתם צריכים להכיר על עבודות אקדמיות
הכלל ה – 1 שאתם צריכים להכיר על כתיבת עבודות אקדמיות נוגע לעובדה שלכל מנחה יש הנחיות שונות. אם בקורס X התבקשתם להגיש עבודה בכתב דיוויד בגודל 12 עם רווח 1.5 זה לא אומר שאלו יהיו הדרישות בקורס Y שמתקיים באותה מסגרת, בשעה שלאחר מכן או ביום אחר. שכן, כל מרצה בוחר את הדרך שנוחה לו לקרוא את העבודות שנשלחות אליו. לכן, אתם צריכים תמיד לבקש הנחיות ברורות לכתיבת העבודה מבחינת המראה והסדר שלה.
כלל מספר 2 שאתם צריכים להכיר על עבודות אקדמיות
אתם צריכים לדעת שעבודות אקדמיות הן שונות אחת מהשנייה. עבודה אחת יכולה להיות כזו שדורשת קריאה של מאמרים ותוכן אקדמי, בעוד אחרת תהיה יותר עבודה שתדרוש מכם עשייה ופחות קריאה. מדובר בעבודה כזו שתגרום לכם ללמוד תוך כדי הפעולה.
טיפ חשוב לפני סיום המדריך
רגע לפני שהמדריך מסתיים, חשוב לנו להציג בפניכם שיש לא מעט דרכים להקל על עצמכם בכל הנוגע לכתיבת עבודות. אם מצאתם את עצמכם מתקשים בכתיבת עבודה כלשהי, דעו שתמיד יש למי לפנות. אתם יכולים ליצור קשר עם המנחה ולהסביר שנתקעתם בשלב מסוים. אפשר גם לפנות אל סטודנטים נוספים ולברר איך הם הרגישו עם העבודה (אולי תגלו שגם הם מרגישים תקועים באותו מקום? לעיתים, שיח משותף יכול להוביל להסרת התקיעות).
לסיום
עד כאן המדריך המקיף שאפשר לכם להכיר את 2 הכללים החשובים על עבודות אקדמיות. כעת, כשיש לכם את המידע בנושא, עליכם רק ליישם אותו ולהיות בטוחים שהעבודות הבאות שלכם יהיו טובות.